• forms
  • reports

Απορριφθέντα Ιδρύματα

Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης που απέρριψε ο Φορέας

Τύπος ΙδρύματοςΥποβληθείσα Επωνυμία ΙδρύματοςΈδραΑρ. Φακ.Ημερομηνία ΑίτησηςΣύνοδος Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης  Απάντηση ΙδρύματοςΤελική Έκθεση Φορέα
4. Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςFresh ArtΠάφος07.14.44117-01-2018Σ35 - 15 και 16 Οκτωβρίου 2018 (Πιστοποιήθηκε από τον Φορέα στην 54η Σύνοδο - 1 Ιουνίου 2020)
4. Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςSchool of Automotive EngineeringΛευκωσία07.14.46126-03-2018Σ34 - 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2018
4. Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςIkaros Aviation Training CenterΛευκωσία07.14.43129-11-2017Σ34 - 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2018

Λεύκιος Νεοφύτου

O Δρ Λεύκιος Νεοφύτου είναι Εκπαιδευτικός Λειτουργός στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση.  Διαχειρίζεται τις αιτήσεις των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για προγραμματικές, τμηματικές και ιδρυματικές αξιολογήσεις.  Κατέχει πτυχίο (Β.Α) στις Επιστήμες της Αγωγής, μεταπτυχιακό (Μ.Α) στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ανάπτυξη Προγραμματών και διδακτορικό (Ph.D) στην Aνάπτυξη Προγραμμάτων και τη Διδασκαλία, όλα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής, ερευνητής και εκπαιδευτικός λειτουργός σε διάφορους οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Cyprus International Institute of Management (CIIM), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Πέραν των δραστηριοτήτων του στο Φορέα έχει ενεργό εμπλοκή σε ερευνητικά έργα, τοπικά ή/και επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει συγγράψει πέραν των 100 επιστημονικών εργασιών συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, επιμελημένων τόμων, άρθρων σε περιοδικά με σύστημα κριτών, κεφαλαίων σε πρακτικά συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία, ανάπτυξη και αξιολόγηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων καθώς επίσης στη βασική και ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Αβράμης Δεσπότης

O Αβράμης Δεσπότης είναι Εκπαιδευτικός Λειτουργός στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, όπου διαχειρίζεται τις αιτήσεις των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης για προγραμματικές, τμηματικές και ιδρυματικές αξιολογήσεις.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Southern Illinois University των Ηνωμένων Πολιτείων και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου του  Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ιδίου Πανεπιστήμιου με εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες.

Έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε εταιρείες τηλεπικοινωνίων, και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου ως Καθηγητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας. Διετέλεσε για τρία συναπτά έτη (2016 – 2019) ως  Σύμβουλος για το μάθημα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, καθώς και ως λειτουργός του τμήματος Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Διαδικασία Ένστασης

Το Συμβούλιο του Φορέα ΔΙΠΑΕ στη 43η Σύνοδό του ενέκρινε την πιο κάτω διαδικασία υποβολής και εξέτασης ενστάσεων, η οποία περιλαμβάνεται στο Τροποποιητικό Νομοσχέδιο το οποίο διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση με τα ιδρύματα και τους άλλους εμπλεκόμενους και το οποίο τροποποιεί το άρθρο  20(2) του Νόμου. Η διαδικασία θα ισχύσει με την επίσημη δημοσίευση της τροποποίησης:
  1. Εντός ενός μηνός από την παραλαβή της απόφασης του Φορέα το ίδρυμα μπορεί να υποβάλει ΄Ενσταση προς το Συμβούλιο του Φορέα.
  2. Ο Φορέας αποφασίζει είτε να αποδεχθεί την Ένσταση είτε να την απορρίψει, εφόσον δεν στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα ή επειδή εμφανώς παραβιάζει τον Νόμο.
  3. Όταν το Συμβούλιο κάνει αποδεκτή την ένσταση, ορίζει τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών στο θέμα, για να εξετάσει αν ευσταθούν οι λόγοι της ένστασης. Η ένσταση μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα γεγονότα που περιέχονται στον Φάκελο του ιδρύματος/προγράμματος και στην απόφαση του Φορέα, όπως περιέχεται στα πρακτικά και κοινοποιείται στο Ίδρυμα. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής υπογράφουν τη Δήλωση Απουσίας Σύγκρουσης Συμφερόντων.
  4. Η εξέταση της Ένστασης από τη Συμβουλευτική Επιτροπή θα γίνει αποκλειστικά με βάση τα γεγονότα που περιέχονται στον Φάκελο του ιδρύματος/προγράμματος και στην απόφαση του Φορέα, όπως περιέχεται στα πρακτικά και όπως αυτή έχει κοινοποιηθεί στο Ίδρυμα.
  5. Σε περίπτωση που η Συμβουλευτική Επιτροπή χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες μπορεί να τις ζητήσει από τον Φορέα.
  6. Η Επιτροπή, μέσα σε ένα μήνα από την παραλαβή του φακέλου με τις σχετικές πληροφορίες,  υποβάλλει την έκθεσή της στο Συμβούλιο με τεκμηριωμένες παρατηρήσεις σε σχέση με τους λόγους της ένστασης.
  7. Ο Φορέας εντός δύο μηνών από την παραλαβή της ένστασης και αφού παραλάβει την έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, αποφασίζει για την τελική αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης και αιτιολογεί πλήρως  την απόφασή του.  Το ίδρυμα δεν έχει δικαίωμα υποβολής νέας ένστασης. Οι αποφάσεις του Φορέα κρίνονται από το αρμόδιο δικαστήριο.

Επικοινωνία

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ)
Λεωφόρος Λεμεσού 5, 2112 Λευκωσία
Tηλ.:+ 357 22504340
Φαξ.:+ 357 22504392
Ηλ. Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες Εξυπηρέτησης του Κοινού:
Γραμματεία Φορέα (Θέματα Διαδικασίας και Πρακτικής): 07:30 – 15:00
Λειτουργοί Φορέα (Πληροφορίες / Διευκρινίσεις): 13:00 - 14:30

ΔΙΠΑΕ - Τοποθεσία