Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας - Απονομές 2022

Vice Rector of Academic Affairs < vrectaa@ucy.ac.cy>



Δευ 22/3/2021 9:37 π.μ.

Προς: UCYALL <ucyall@ucy.ac.cy>

Κοιν.: Vice Rector of Academic Affairs rectaa@ucy.ac.cy>; Centre for Teaching and Learning <kedima@ucy.ac.cy>

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

Σας πληροφορώ ότι η Σύγκλητος (Συνεδρία Αρ. 23/2020, 9 Σεπτ. 2020) ενέκρινε τη <u>νέα</u> πολιτική του Βραβείου Ποιοτικής Διδασκαλίας. Το 2^ο Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας αναμένεται να απονεμηθεί στις τελετές αποφοίτησης του 2022. Συνολικά θα απονεμηθούν επτά βραβεία - ένα Βραβείο για κάθε Σχολή.

Ο θεσμός του Βραβείου Ποιοτικής Διδασκαλίας εμπίπτει στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. προς υλοποίηση της Πολιτικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Διασφάλιση της Ποιότητας της Διδασκαλίας, κάτω από τον Άξονα 1: Αναγνώριση και διάχυση καλών πρακτικών και αυτοαξιολόγηση διδασκαλίας Δράσεις: Α. Μέθοδοι αναγνώρισης, στις τεκμηρίωσης και διάχυσης καλών διδακτικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σημείο (2) θέσπιση του «Βραβείου Ποιοτικής Διδασκαλίας» το οποίο απονέμεται ανά διετία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2021. Δικαίωμα ψήφου έχουν:

- (a) όλοι οι τελειόφοιτοι/αποφοιτούντες προπτυχιακοί φοιτητές <u>ΚΑΙ</u> οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιπέδου Μάστερ: μέχρι 3 υποψήφιους (μπορούν να ψηφίσουν διδάσκοντες/διδάσκουσες που ανήκουν σε οποιοδήποτε Τμήμα/Σχολή), και
- (β) οι Προέδροι των Τμημάτων/Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής: μέχρι 2 υποψήφιους (οι Προέδροι Τμημάτων μπορούν να ψηφίσουν μόνο διδάσκοντες/διδάσκουσες που ανήκουν στο Τμήμα τους και ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής μόνο διδάσκοντες/διδάσκουσες που ανήκουν στη Σχολή του). Διευκρινίζεται ότι κανένας δεν μπορεί να προτείνει τον εαυτό του ως υποψήφιο.

Οι υποψήφιοι βραβευθέντες θα ενημερωθούν για την υποψηφιότητά τους και θα τους ζητηθεί να την υποστηρίξουν υποβάλλοντας οι ίδιοι νέα τεκμήρια.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο.

Με χαιρετισμούς,

Καθηγήτρια Ειρήνη-Άννα Διακίδου Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης Βραβείου Ποιοτικής Διδασκαλίας