Πιστοποιημένα Προγράμματα Ενιαίων Τίτλων Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου

1. Προγράμματα Ανώτερης Εκπαίδευσης  Ενιαίων Τίτλων Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου που αξιολόγησε/πιστοποίησε ο Φορέας
Σας παρακαλώ διαβάστε τις οδηγίες για τη χρήση του πάρακατω πίνακα download icon icon word

Τύπος ΙδρύματοςΊδρυμαΠρόγραμμα ΣπουδώνΤίτλοςΚωδ.Αρ. Φακ.Ημ/νια ΑίτησηςΣύνοδος ΦορέαΈναρξη Πιστ/σηςΛήξη Πιστ/σηςΓλώσσα ΔιδασκαλίαςΣχόλιαΈκθεση Εξωτ. Αξ/σηςΑπάν/ση Ιδρ/τοςΕκθέσεις ΦορέαΚατ/μή Μαθ/των
2. Ιδιωτικό ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο Frederick (Λευκωσία)Αρχιτέκτονας Μηχανικός (5 ακαδημαϊκά έτη, 300 ECTS, Ενοποιημένος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου)Ενοποιημένο Μάστερ107.14.318.01429-09-2019Σ68 - 14 και 15 Ιουνίου 2021Χειμερινό Εξάμηνο 2021-2022Εαρινό Εξάμηνο 2026Ελληνική / Αγγλική
1. Δημόσιο ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο ΚύπρουΑρχιτεκτονική (5 ακαδημαϊκά έτη, 300 ECTS, Ενοποιημένος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου)Ενοποιημένο Μάστερ107.14.290.02512-07-2018Σ42 - 13 και 14 Μαΐου 2019Χειμερινό Εξάμηνο 2019 - 2020Εαρινό Εξάμηνο 2024Ελληνική
2. Ιδιωτικό ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΑρχιτεκτονική (4 ακαδημαϊκά έτη, 240 ECTS, Πτυχίο)/Αρχιτεκτονική (5 ακαδημαϊκά έτη, 300 ECTS, Ενοποιημένος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου)Ενοποιημένο Μάστερ107.14.336.10029-11-2019Σ78 - 18 Ιανουαρίου 2022Εαρινό Εξάμηνο 2021 - 2022Χειμερινό Εξάμηνο 2026Αγγλική
2. Ιδιωτικό ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΦαρμακευτική (5 ακαδημαϊκά έτη, 300ECTS, Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ)Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ107.14.336.04621-03-2022Σ80 - 21 Μαρτίου 2022Χειμερινό Εξάμηνο 2022 - 2023Εαρινό Εξάμηνο 2028Ελληνική / Αγγλική

Λουκία Δ. Κωνσταντίνου

Η Λουκία Δ. Κωνσταντίνου, PhD είναι εκπαιδευτικός και Διευθύντρια Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης με ειδικότητα στην Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 υπηρετεί ως Εκπαιδευτικός Λειτουργός στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε εσωτερική αξιολόγηση σε διάφορα ιδρύματα του εξωτερικού (UAlbany-SUNY, Michigan State University, Hellenic College).

Η Δρ Κωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου Δασκάλας (ΠΑΚ), πτυχίου Ψυχολογίας (Bachelor of Arts in Psychology, University at Albany-SUNY), τριών μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Education in Learning and Teaching-Harvard University, Master of Science and Certificate of Advanced Study in Curriculum and Instruction-University at Albany-SUNY) και διδακτορικού τίτλου (PhD in Curriculum, Instruction and Teacher Education-Michigan State University). Έχει υπηρετήσει την εκπαίδευση από διάφορες θέσεις στην Κύπρο (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή, ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ., ΥΠΠΑΝ) και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Η.Β.).

Η Δρ Λουκία Δ. Κωνσταντίνου παρακολούθησε σωρεία σεμιναρίων και συνεδρίων στον τομέα της και έχει παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία σε συνέδρια σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Έχει τύχει διαφόρων τιμητικών διακρίσεων, βραβείων και υποτροφιών, συμπεριλαμβανομένης και υποτροφίας από το Ίδρυμα Fulbright (Fulbright Visiting Research Scholar Grant).

Έμιλυ Αλεξανδρίδου

Η Έμιλυ Αλεξανδρίδου εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Λειτουργός στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, όπου διαχειρίζεται τις αιτήσεις των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης για προγραμματικές και τμηματικές αξιολογήσεις, από τον Σεπτέμβρη 2021. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Βιοχημεία και Μικροβιολογία από το King’s College-University of London και πτυχίου Μαθηματικών από το Roosevelt University- Chicago. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως καθηγήτρια Βιολογίας και Επιστήμης τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Διετέλεσε για τρία έτη ως Λειτουργός του Γραφείου Ιδιωτικής Μέσης Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου και για ένα έτος ως Διευθύνουσα στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης Κύπρου.

Ειρήνη-Χριστίνα Άνθη-Χριστοφίδη

Ειρήνη-Χριστίνα Άνθη-ΧριστοφίδηΔικηγόρος-Συνεργάτης στο Δικηγορικό Γραφείο Λ. ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΣΙΑ Δ.Ε.Π.Ε, Επικεφαλής του Τμήματος Δικαίου Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής και Δεδομένων.

Ιδιαίτερη ενασχόληση με την παροχή νομικών υπηρεσιών σχετικά με ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επίσης, έχει ενασχοληθεί και παρέχει νομικές υπηρεσίες σε διάφορους κλάδους δικαίου, όπως στον κανονιστικό τομέα, τραπεζικό και οικονομικό τομέα (συμπεριλαμβανομένης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε διάφορους χρηματοοικονομικούς τομείς), καθώς και σε θέματα δημοσίου και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, συνταγματικού δικαίου, δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διοικητικού δικαίου, εργατικού δικαίου, θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και γενικά νομικά θέματα σχετιζόμενων με τον κλάδο εμπορικών επιχειρήσεων.

Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει στην Κυπριακή Δημοκρατία  μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των Τμημάτων Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ακαδημαϊκά έτη 2013-2015) και του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου (ακαδημαϊκό έτος 2012-2013).

Είναι κάτοχος των τίτλων Bachelor Of Laws (Qualifying Degree) (With Honours) in Law (LLB) από το University of Warwick, Master of Laws (LLM) in International Law από το University of Bristol και Master of Philosophy (MPhil) - Public International Law, από το University of Bristol. Περαιτέρω, είναι Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) και Certified Information Privacy Manager (CIPM) διά του International Association of Privacy Professionals (IAPP).

Σταύρος Σταύρου

stavros stavrouΟ καθηγητής Σταύρος Σταύρου είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και μέλος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι επίσης ιδρυτής και διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι τομείς της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και πρακτικής εμπειρογνωμοσύνης του συμπεριλαμβάνουν θέματα Μηχανικής Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων, και Κυβερνοασφάλειας.

Μεταξύ 1997-2009 εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Surrey (Η.Β.), όπου ως μέλος ΔΕΠ, οργάνωσε και δίδαξε αριθμό μαθημάτων σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο στον τομέα της εξειδίκευσης του. Επίσης ηγήθηκε με την ερευνητική του ομάδα αριθμού ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενά από ερευνητικά συμβούλια, κυβερνητικούς φορείς και βιομηχανικούς οργανισμούς. Από το 2009, ως μέλος ΔΕΠ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανέπτυξε και διεύθυνε ένα αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεταπτυχιακού προγράμματος στις ασύρματες επικοινωνίες και του μεταπτυχιακού προγράμματος στην ασφάλεια υπολογιστών και δικτύων. Ήταν επίσης υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πρώτων εικονικών εργαστηρίων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου τα οποία λειτούργησαν για πρώτη φορά το 2014/15.

Μεταξύ 2014-2018 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου μέχρι την αυτονόμηση του το 2018.

Το 2018 εκλέγηκε ως ο 1ος κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Υπήρξε συγγραφέας / συν-συγγραφέας και κύριος ερευνητής σε μεγάλο αριθμό επιτυχημένων ευρωπαϊκών και εθνικών προτάσεων έρευνας και ανάπτυξης, που χρηματοδοτήθηκαν από ερευνητικά συμβούλια, κυβερνητικούς και βιομηχανικούς οργανισμούς. Μερικοί από τους οργανισμούς περιλαμβάνουν: EU (FP6/FP7/Horizon2020), EPSRC, Defence and Science Technology Laboratory (MoD, U.K.), Mobile VCE, Rolls Royce plc, Inmarsat, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ/ιδΕΚ).

Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στα θέματα εμπειρογνωμοσύνης του και συνέβαλε σε μεγάλο αριθμό τεχνικών εκθέσεων. Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το σχεδιασμό ενός παρεμβολέα κινητής τηλεφωνίας και έχει σχεδιάσει και αναπτύξει πλατφόρμες για έρευνα και ανάπτυξη σε επικοινωνιακά συστήματα, δίκτυα και στην κυβερνοασφάλεια.

Ο Καθηγητής Σταύρου είναι μέλος του Εκτελεστικού Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας (ESDC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και είναι ο 1ος εκλελεγμένος Πρόεδρος του σχηματισμού της Κυβερνοασφάλειας (EAB.CYBER) του ESDC. Το EAB.CYBER είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι επίσης Fellow της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.