• Home
  • Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Έρευνα και Εκπαίδευση για την Κοινωνική Ενσωμάτωση και Κοινωνικό Μετασχηματισμό (RESET)

Έρευνα και Εκπαίδευση για την Κοινωνική Ενσωμάτωση και Κοινωνικό Μετασχηματισμό (RESET)

O Φορέας ΔΙΠΑΕ  ενημερώνει:

Οι εθνικοί συντονιστές του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Mentoring στην Κύπρο  - το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και ο οργανισμός ‘Έρευνα και Εκπαίδευση για την Κοινωνική Ενσωμάτωση και Κοινωνικό Μετασχηματισμό’ (RESET) – απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης του εν λόγω έργου.

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε επαγγελματίες επαγγελματικής καθοδήγησης και καθοδηγητές (mentors) νέων και στις οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα νέων. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου 2023 διαδικτυακά μεταξύ των ωρών 10:00 πμ – 12:30 μμ.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει αναπτυχθεί από την κοινοπραξία του Έργου και θα διεξαχθεί παράλληλα στις χώρες που συμμετέχουν: Κύπρο, Νορβηγία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. 

Ο απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιότητες των επαγγελματιών κατάρτισης και καθοδηγητών (mentors) εξοπλίζοντας τους με καινοτόμες λύσεις για στήριξη της e-καθοδήγησης προς νέους ανέργους.

Οι αντικειμενικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
  • Να στηρίξει τους καθοδηγητές νέων έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, με το να ενδυναμώσει τις ικανότητες και την ετοιμότητα των οργανώσεων νέων να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη στροφή προς στην ψηφιακή εκπαίδευση και κατάρτιση,
  • Να βελτιώσει και αναβαθμίσει τις ψηφιακές δεξιότητες των καθοδηγητών νέων και την τεχνογνωσία τους στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για να είναι σε θέση να στηρίζουν νέους ανέργους, και
  • Να σχεδιάσει, να δοκιμάσει, να προσαρμόσει και να εφαρμόσει νέες μεθόδους και εργαλεία Τεχνολογίας της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ICT) για να εκπαιδεύσει τους καθοδηγητές νέων στο να χρησιμοποιούν καινοτόμες λύσεις στην e-καθοδήγηση.     
Οι ενότητες του προγράμματος που αναπτύχθηκαν και στις οποίες θα γίνει η πιλοτική κατάρτιση είναι οι ακόλουθες:
Ενότητα 1: Η βάση E-Mentoring
Ενότητα 2: Εργαλεία E-Mentoring
Ενότητα 3: Επικοινωνία μεταξύ Καθοδηγητή/ριας και Καθοδηγούμενου/νης 
Ενότητα 4:  E-Mentoring Άνεργων Νέων
Ενότητα 5: Κίνητρα στο Ψηφιακό Περιβάλλον 

Στην πιλοτική κατάρτιση θα δοθεί έμφαση στις Ενότητες 3, 4 & 5. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν τα υπόλοιπα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί από την κοινοπραξία του Έργου: Πρακτικές Ασκήσεις, Θεωρητική και Παιδαγωγική Βάση, Τράπεζα Πηγών και η Ψηφιακή Πλατφόρμα, στην οποία οι εκπαιδευόμενοι θα καταρτιστούν και θα έχουν πρόσβαση σε όλο το υλικό.  

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής κατάρτισης, οι εκπαιδευόμενοι επαγγελματίες  θα εφαρμόσουν με την σειρά τους πιλοτική κατάρτιση με άνεργους νέους και νέες σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες σύμφωνα με τις ανάγκες των άνεργων νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ συμπληρώστε το ηλεκτρονικό έντυπο στον σύνδεσμο:
Για επιπρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους εθνικούς συντονιστές:
Δρ. Λουκάς Αντωνίου, ΙΝΕΚ-ΠΕΟ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 22877673, 99774133
Ko Παναγιώτη Λοΐζου, RESET,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 99710288 

5 Οκτωβρίου 2023